Revisjonikomisjon

Eesti Advokatuuri revisjonikomisjoni kuulusid 2020. aastal kuni 23.08.2020 vandeadvokaadid Alla Jakobson, Ene Ahas ja Enno Heringson. Revisjonikomisjoni esimeheks Ene Ahas ja asendusliikmeks vandeadvokaat Sirje Must. Arvates 24.08.2020 kuulusid revisjonikomisjoni vandeadvokaadid Alla Jakobson, Ene Ahas ja Sirje Must.

Revisjonikomisjon kontrollis advokatuuri majandustegevust ning esimehe, juhatuse ja kantsleri asjaajamist. Revisjonikomisjon saab peamiselt teavet advokatuuri majandustegevuse ja asjaajamise kohta nii advokatuuri sisevõrgu vahendusel, kui ka otse suheldes advokatuuri raamatupidajaga, kes on määratud ka advokatuuri poolseks esmaseks kontaktisikuks. 2020 vältel ei olnud advokatuuri liikmete poolseid ega ka organisatsiooni väliselt pöördumisi revisjonikomisjoni poole.

Aruandeperioodil on revisjonikomisjon kontrollinud Eesti Advokatuuri 2019. a neljanda kvartali andmeid, 2020. a majandusaasta aruannet ning 2020. a majandustegevust nende andmete alusel, mis on käesoleva tegevusaruande koostamise ajaks tehtud revisjonikomisjonile kättesaadavaks. Samuti koostanud arvamuse 2019. majandusaasta aruande kinnitamise kohta ning esitanud arvamuse Eesti Advokatuuri üldkogul.

Aastal 2020 ei tuvastanud revisjonikomisjon minetusi Eesti Advokatuuri esimehe, juhatuse ja kantsleri asjaajamises. Samuti ei esinenud rikkumisi advokatuuri tavapärases majandustegevuses ega ka riigi õigusabi korraldamisel rikkumisi.

 

Eesti Advokatuuri revisjonikomisjoni arvamus 2020. majandusaasta kohta