Advokatuuri esimees

Eesti Advokatuuri esimees esindab advokatuuri kõigis õigustoimingutes ning korraldab juhatuse tööd ja juhatab juhatuse istungeid. Esimees valitakse vandeadvokaatide seast kolmeks aastaks.

Advokatuuri üldkogu valis 2022. aastal uueks advokatuuri esimeheks senise aseesimehe, advokaadibüroo PricewaterhouseCoopers Legal vandeadvokaadi Imbi Jürgeni.

Imbi Jürgen nimetas kandideerides enda prioriteetideks advokatuuri tegevuse kaasajastamist ning advokaaditegevuse õigusliku raamistiku ajakohastamist ning advokaadikutse mainekuse ja atraktiivsuse tõstmist.

Kaasajastamise töö algas advokatuuriseaduse ja advokatuuri sisemiste õigusaktide kriitilise ülevaatamisega. Juhatus asus kaardistama iganenud sätteid advokatuuriseaduses ja välja töötama ettepanekuid, et muuta kutsetegevus paindlikumaks ja kaasaegse tööeluga paremini ühilduvaks. Olulisel kohal on olnud liikmete tutvustamine ja tunnustamine, küünarnukitunde loomine kolleegide vahel, nagu ka naisadvokaatide esiletõstmine. Ühtlasi näeb esimees advokatuuri olulise partnerina advokaatide professionaalse arengu teel nii advokaaditöös kui büroopidajana, pakkudes selleks vajalikke koolitusi ja oskusteavet näiteks küberhügieeeni ja -turvalisuse valdkonnas.

Esimese ametiaasta suurimaks tööks osutus riigi õigusabi ja selle õiglase tasustamise olulisuse kommunikeerimine ühiskonnale, mis aitas pikaajalist riigi õigusabi kriisi ajutiselt leevendada. Teiseks fookusteemaks kujunes advokaadieksamite korralduse parandamine.

Paidest pärit Imbi Jürgen on Eesti Advokatuuri liige 1997. aastast. Enne PwC Legali meeskonnaga liitumist on ta töötanud vandeadvokaadina advokaadibüroodes GLIMSTEDT, Tark Grunte Sutkiene ja HETA ning juristina büroos Baltic Commercial Law Office. Advokatuuri juhatusse on vandeadvokaat Imbi Jürgen kuulunud  2016. aastast.

Uus intervjuusari: Naised advokaadibüroode tipus

Loe veel

Imbi Jürgen: vaba ajakirjanikuta pole vaba sõna

Loe veel

Advokatuur tegutseb riigi õigusabi kriisi ennetamise nimel

Loe veel

Riigi õigusabi kriis: Pärnus jäi advokaadita üle 100 kliendi

Loe veel