Naised advokaadibüroode tipus

Naiste vähesus juhtivate advokaadibüroode partnerite ja juhtide hulgas kõnetab nii nais- kui meesadvokaate, nii noori kui staažikaid. Üldiselt soovitakse büroode juhtimises näha rohkem soolist tasakaalu, kuna see toob parema juhtimiskvaliteedi ja paremad otsused – mida muuseas kinnitab ka teadus. Kuid head retsepti, kuidas seda saavutada, pole kellelgi.

Aasta jooksul rääkisid oma karjääri kujunemisest ja kogemustest 30 silmapaistvat naispartnerit, et anda samastumisvõimalus karjääriteel veel madalamaid astmeid võtvaile naisadvokaatidele ning normaliseerida naisena juhiks saamist.  

Tõstes kolleegide seas esile tugevaid, edukaid ja karjääris kõrgele tõusnud naisi, loodame eeskujuga inspireerida naisi tegema eneseteostuse teel julgeid ja ambitsioonikaid valikuid.

Loe advokatuuri blogist aasta jooksul tehtud intervjuusid Eesti advokaadibüroode partneritega: 

Intervjuusari kestab 2023. aasta alguseni.
  • Naisadvokaatide sotsiaalmeediagrupp

Teine oluline vahend meie naiste inspireerimiseks ja karjääri hoogustamiseks  on naisadvokaatide sotsiaalmeediagrupp ja selle algatused. Ideid ja infot jagades nügitakse grupi liikmeid enesearengu teel, tunnustatakse ja innustatakse kolleege. Järjepidevalt kohtutakse inspireerivate koolitajate ja naisjuhtidega. Erakordselt sisukad olid kohtumised eestlastest advokaatidega, kes on jõudnud juhiks maailma tipp-büroodes: Airi Hämmalov M&A partnerina Baker&McKenzie’s ning Eveli Lume rahvusvaheliste vaidluste lahendamise partnerina Squire Patton Boggs’is. Selline initsiatiiv ja kolleegide kogukonna tekitamine tõi 2022. aasta „Advokatuuri Teemanti“ tunnustuse just Naisadvokaatide grupi eestvedajale ja paljude ürituste korraldajale vandeadvokaat Anne Veerpalule.

12. aprillil toimunud naisadvokaatide vestlusõhtu, kus oma tööst ja tegemistest rääkisid NJORD Advokaadibüroo partnerid Karolina Ullmani ja Liisi Jürgen. Vestlust vedas Eesti Advokatuuri esimees Imbi Jürgen.

29. novembril toimunud naisadvokaatide vestlusõhtu, kus oma tööst ja tegemistest rääkis Eveli Lume, kes tegutseb partnerina suures rahvusvahelises advokaadibüroos Squire Patton Boggs.