Revisjonikomisjon

Ülevaade Eesti Advokatuuri revisjonikomisjoni tegevusest 2022. aastal

Revisjonikomisjon kontrollib advokatuuri majandustegevust ning esimehe, juhatuse ja kantsleri asjaajamist. Revisjonikomisjon valitakse vandeadvokaatide seast vähemalt kolmeliikmelisena neljaks aastaks advokatuuri üldkogul.

19.03.2021. a üldkogul valitud revisjonikomisjoni liikmed:

  • Ene Ahas
  • Karen Root
  • Alla Jakobson

Revisjonikomisjon asendusliige on vandeadvokaat Pille Pettai.

Revisjonikomisjon saab peamiselt teavet advokatuuri majandustegevuse ja asjaajamise kohta nii advokatuuri sisevõrgu vahendusel, kui ka otse suheldes advokatuuri raamatupidajaga, kes on määratud ka advokatuuri poolseks esmaseks kontaktisikuks. 2022. aasta vältel ei olnud advokatuuri liikmete poolseid ega ka organisatsiooni väliselt pöördumisi revisjonikomisjoni poole.

Aastal 2022 ei tuvastanud revisjonikomisjon minetusi Eesti Advokatuuri esimehe, juhatuse ja kantsleri asjaajamises. Samuti ei esinenud rikkumisi advokatuuri tavapärases majandustegevuses ega ka riigi õigusabi korraldamisel.

Eesti Advokatuuri revisjonikomisjoni arvamus 2022.a majandusaasta aruande kohta

13. aprill 2023.a

Revisjonikomisjon kontrollis Eesti Advokatuuri 2022 aasta majandustegevust, sh esimehe, juhatuse ja kantsleri asjaajamist, komisjonile esitatud ja koostatud 2022. aastaaruannet, mis sisaldab bilanssi seisuga 31.12.2022.a, tulude ja kulude aruannet, netovara muutuste aruannet ja rahavoogude aruannet, aastaaruande koostamisel kasutatud oluliste arvestuspõhimõtete kokkuvõtet, selgitavaid lisasid ning vandeaudiitori aruannet.

Lisaks eeltoodule kontrollis revisjonikomisjon Eesti Advokatuuri juhatuse ja kantsleri tegevust seoses riigi õigusabi osutamise korraldamisega ja riigieelarvest eraldatud raha kasutamisega.

Revisjonikomisjon ei tuvastanud minetusi Eesti Advokatuuri 2022.a majandustegevuse korraldamisel ega ka Eesti Advokatuuri juhatuse ja kantsleri tegevuses seoses riigi õigusabi osutamise korraldamisega ja riigieelarvest eraldatud raha kasutamisega. Samuti ei esinenud rikkumisi advokatuuri tavapärases majandustegevuses.

Revisjonikomisjon teeb ettepaneku kinnitada Eesti Advokatuuri 2022 majandusaasta aruanne esitatud kujul.