Juhatus

Juhatus on advokatuuri alaliselt tegutsev juhtorgan. 2022. aasta märtsini kuulusid juhatusse esimees Jaanus Tehver, aseesimees Imbi Jürgen ja juhatuse liikmed Indrek Sirk, Kadri Kallas, Karina Lõhmus-Ein, Katrin Orav, Peeter Kutman, Piret Jesse ja Toomas Vaher.

Advokatuuri üldkogul valiti lisaks uuele esimehele ka uus juhatus, kuhu kuuluvad vandeadvokaadid Risto Hübner, Kadri Kallas, Peeter Kutman, Kaspar Lind, Indrek Sirk, Dmitri Školjar, Triin Toom ja Toomas Vaher. Asendusliikmetena valiti juhatusse veel Margot Arnus ja Villy Lopman. Uue esimehe ja juhatuse volitused algasid 8. märtsist 2022 a. ja ametiaeg kestab kolm aastat.

2022. aastal toimus 25 juhatuse istungit, sh 3 elektroonilist istungit.

Istungitel olid päevakorras advokatuuri kui kutseorganisatsiooni igapäevatööd puudutavad küsimused, advokaadi kutse-eetika põhimõtete järgimine kutsetegevuses, advokatuuri puudutavate eelnõude ja seadusloome küsimused ning riigi õigusabi korraldamisega seotud küsimused. Istungid toimusid hübriidina samaaegselt nii füüsiliselt kui MS Teams keskkonnas.

Juhatuse mahukaimad teemad 2022. aastal olid riigi õigusabi tasud, advokatuurieksami korraldus ja juristieksami seaduse väljatöötamiskavatsus. Juhatus alustas ka advokatuuriseaduse muudatuste kaardistamisega ja üheinimese advokaadibüroodega seotud tegevustega.

Advokatuuri kantslerina jätkas Leen Eenpalu.  Juristidena jätkasid järelevalvetegevuse korraldamisel ja aukohtu abistamisel Kersti Puuri ja õigusloome- ja välissuhtluse valdkonna koordineerimisel Merit Aavekukk-Tamm ning juristi abina asus tööle Eleanor Pruvli. Büroojuhina töötas Klarika Virit ning assistendina Tuuli Kärdi. Pearaamatupidajana jätkas Sirje Martin ja koolitusassistendina Ivika Viil.  Riigi õigusabi koordinaatorina jätkas Kadi Kuldmeri ning riigi õigusabi infosüsteemi halduritena Nele Šavlin ja Birgit Erma.

Juhatuse liikmed

Loe veel