Üldkogu 2023

Advokatuuri üldkogu toimus 05.mail 2023 Eesti Filmimuuseumis.

Eesti Advokatuuri esimees vandeadvokaat Imbi Jürgen teatas, et seisuga 05. mai 2023 on advokatuuril liikmeid 1129 – vandeadvokaate 777, vandeadvokaadi abisid 347 ning assotsieerunud liikmeid 5. Tegevliikmeid on 894 ja liikmesus on peatatud 235 liikmel.

Hääleõiguslikke advokatuuri liikmeid on otsuste vastuvõtmisel 684 ja üldkogu läbiviimiseks vajalik kvoorum on 343 hääleõiguslikku liiget. Üldkogu alguseks oli registreerunud 462 hääleõiguslikku advokaati, mistõttu oli üldkogu pädev otsuseid vastu võtma. Otsused on vastu võetud, kui otsuse poolt on hääletanud üle poole hääleõiguslikest advokaatidest. Kodukorra muudatuse vastuvõtmiseks peab selle poolt hääletama vähemalt 2/3 hääleõiguslikest advokaatidest.

Üldkogu külalised olid peaminister Kaja Kallas, justiitsminister Kalle Laanet, õiguskantsler Ülle Madise, Riigikohtu kohtunik Urmas Volens, juhtiv riigiprokurör Taavi Pern, justiitsministeeriumi asekantsler Viljar Peep, Harju Maakohtu esimees Astrid Asi, Eesti Kohtunike Ühingu juhatuse liige kohtunik Karin Sonntak ja Harju Maakohtu kohtunik Ants Mailend.

Üldkogu protokollijateks määras juhatus vandeadvokaadi abid Gerda Grauberg ja Anna Daniel. 

Üldkogu valis koosoleku juhatajateks vandeadvokaadid Piret Jesse ja Madis Päts. Teisi ettepanekuid ega vastuväiteid ei olnud. 

Juhataja tegi ettepaneku valida redaktsioonikomisjoni liikmeteks vandeadvokaadid Toomas Pikamäe, Margus Mugu ja Aet Bergmann. Teisi ettepanekuid ei tehtud ja vastuväiteid ei olnud.

Üldkogu päevakord:

  1. Eesti Advokatuuri esimehe ettekanne
  2. Külaliste sõnavõtud
  3. Kolleegide tunnustamine
  4. Eesti Advokatuuri 2022. aasta eelarve täitmise aruanne ja 2023. aasta eelarve. 
  5. Eesti Advokatuuri majandustegevuse aastaaruande ja revisjonikomisjoni aastaaruanne.
  6. Kodukorra muudatus: eksamikorraldus. 
  7. Otsuste vastuvõtmine
  8. Ettekanne advokaadibüroode tegevusest, kus büroopidaja kohustusi täidab üks vandeadvokaat. 
  9. Advokatuuriseaduse võimalikest muudatustest.
  10. Paneeldiskussioon: juristieksam

 

Üldkogul anti üle ka Eesti Advokatuuri kuld- ja hõbemärgid ning teenetemedal.

 

Täname külalisi, ettekandjaid, üldkogu juhatajaid, protokollijaid ja kantselei korraldusmeeskonda. Kiitus koostööpartneritele Celebrate Group ja Videal, kes aitasid advokatuuri suursündmust läbi viia professionaalselt ja sujuvalt.
Üldkogul väljendas enda tahet s.o otsuste vastuvõtmisel osales 78% hääleõiguslikest advokaatidest.
Täname kõiki aktiivseid osavõtjaid!

Esimees Imbi Jürgeni tervituskõne

Loe veel

Üldkogu otsused

Loe veel

Paneeldiskussioon: juristieksam

Loe veel