Juhatus

Juhatus on advokatuuri alaliselt tegutsev juhtorgan. Juhatuses on vähemalt seitse liiget. Juhatus valitakse vandeadvokaatide seast kolmeks aastaks.

2023. aastal kuulusid juhatusse esimees Imbi Jürgen, aseesimees Peeter Kutman ning juhatuse liikmed Risto Hübner, Kadri Kallas, Kaspar Lind, Indrek Sirk, Dmitri Školjar, Triin Toom ja Toomas Vaher.

2023. aastal toimus 28 juhatuse istungit, sh 4 elektroonilist istungit. Istungitel olid päevakorras advokatuuri kui kutseorganisatsiooni igapäevatööd puudutavad küsimused, advokaadi kutse-eetika põhimõtete järgimine kutsetegevuses, advokatuuri puudutavate eelnõude ja seadusloome küsimused ning riigi õigusabi korraldamisega seotud küsimused. Istungid toimusid hübriidina samaaegselt nii füüsiliselt kui MS Teams keskkonnas.

Advokatuuri kantslerina jätkas Leen Eenpalu. Juristidena jätkasid õigusloome- ja välissuhtluse valdkonna koordineerimisel Merit Aavekukk-Tamm ning järelevalvetegevuse korraldamisel ja aukohtu abistamisel Kersti Puuri. Juristi abina jätkas Eleanor Pruvli. Pearaamatupidajana jätkas Sirje Martin, assistendina Tuuli Kärdi ja koolitus- ja arenduspetsialistina Ivika Viil. Büroojuhi ülesandeid täitis Reelika Paart. Riigi õigusabi infosüsteemi halduritena jätkasid Nele Šavlin ja Birgit Erma ning riigi õigusabi koordinaatorina Kadi Kuldmeri.

Aasta teises pooles toimusid töökollektiivis muudatused. Büroojuhina asus tööle Merje Viljapuu. Riigi õigusabi küsimused võttis senise koordinaatori asemel üle jurist Kersti Puuri ning aukohtu abistamist jätkab tööle naasnud jurist Jane Suur.

Juhatuse liikmed

Loe veel