Revisjonikomisjon

Ülevaade Eesti Advokatuuri revisjonikomisjoni tegevusest 2021.aastal

Eesti Advokatuuri revisjonikomisjoni kuulusid 2021. aastal kuni advokatuuri 2021 korralisel üldkogul vastu võetud otsusteni (elektrooniline hääletamine toimus 09.03.2021 – 15.03.2021) vandeadvokaadid Alla Jakobson, Ene Ahas ja Sirje Must ning seejärel vastavuses üldkogu otsusega vandeadvokaadid Alla Jakobson, Ene Ahas, Karen Root. Komisjoni esimees Ene Ahas.

Revisjonikomisjon kontrollis advokatuuri majandustegevust ning esimehe, juhatuse ja kantsleri asjaajamist. Revisjonikomisjon saab peamiselt teavet advokatuuri majandustegevuse ja asjaajamise kohta nii advokatuuri sisevõrgu vahendusel, kui ka otse suheldes advokatuuri raamatupidajaga, kes on määratud ka advokatuuri poolseks esmaseks kontaktisikuks. 2021 vältel ei olnud advokatuuri liikmete poolseid ega ka organisatsiooni väliselt pöördumisi revisjonikomisjoni poole.

Aruandeperioodil on revisjonikomisjon kontrollinud Eesti Advokatuuri 2021. a majandusaasta aruannet ning 2021.a majandustegevust nende andmete alusel, mis on käesoleva tegevusaruande koostamise ajaks tehtud revisjonikomisjonile kättesaadavaks. Samuti koostanud arvamuse 2020. majandusaasta aruande kinnitamise kohta ning esitanud arvamuse Eesti Advokatuuri üldkogul.

Aastal 2021 ei tuvastanud revisjonikomisjon minetusi Eesti Advokatuuri esimehe, juhatuse ja kantsleri asjaajamises. Samuti ei esinenud rikkumisi advokatuuri tavapärases majandustegevuses ega ka riigi õigusabi korraldamisel.

 

 

Eesti Advokatuuri revisjonikomisjoni arvamus 2021.a majandusaasta aruande kohta

11. veebruar 2022.a

Revisjonikomisjon kontrollis Eesti Advokatuuri 2021 aasta majandustegevust, sh esimehe, juhatuse ja kantsleri asjaajamist, komisjonile esitatud ja koostatud 2021. aastaaruannet, mis sisaldab bilanssi seisuga 31.12.2021.a, tulude ja kulude aruannet, netovara muutuste aruannet ja rahavoogude aruannet, aastaaruande koostamisel kasutatud oluliste arvestuspõhimõtete kokkuvõtet, selgitavaid lisasid ning vandeaudiitori aruannet.

Lisaks eeltoodule kontrollis revisjonikomisjon Eesti Advokatuuri juhatuse ja kantsleri tegevust seoses riigi õigusabi osutamise korraldamisega ja riigieelarvest eraldatud raha kasutamisega.

Revisjonikomisjon ei tuvastanud minetusi Eesti Advokatuuri 2021.a majandustegevuse korraldamisel ega ka Eesti Advokatuuri juhatuse ja kantsleri tegevuses seoses riigi õigusabi osutamise korraldamisega ja riigieelarvest eraldatud raha kasutamisega. Samuti ei esinenud rikkumisi advokatuuri tavapärases majandustegevuses. Revisjonikomisjon teeb ettepaneku kinnitada Eesti Advokatuuri 2021 majandusaasta aruanne esitatud kujul.